
MALZEMELER: YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ,YARIM SU BARDAĞI SÜT,YARIM SU BARDAĞI YOĞURT,YARIM SU BARDAĞI ILIK SU ,YARIM PAKET ODA SICAKLIĞINDA MARGARİN,KİBRİT KUTUSUNDAN BÜYÜK MAYA,YAYANIN SĞSILIĞINI ALSIN DİYE BİR TATLI KAŞIĞI ŞEKER ,GÖZ KARARI TUZ,İKİ YUMUTA [SARININ BİRİNİ ÜSTÜNE SÜRMEK İÇİN AYIRIN]
YAPILIŞI:BÜTÜN BU SAYDIĞIM MALZEMELRİ YOĞURUN YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİN.YARIM SAAT KADAR MAYALANDIRIN.HAMURUNUZU ŞAEKİLLENDİRİP TEPSİYE DİZDİKDEN SONRA TEKRAR MAYALANDIRMAYA BURAKIN ON DAKİKA KADAR BU POAÇANIZIN PUFUR PUFUR KABARMASINI SAĞLAYACAKDIR.BEN POAÇADA PEYNİRİ TERCİH EDEİYORUM,İSTEYEN KIYMA PATATES KOYABİLİR.AMA MUTLAKA BU POAÇAYI YAPIN PİŞMAN OLMİCAKSINIZ.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder